Vilac Sparkbilar

Alla modeller från Vilac

Vilac är ett klassiskt franskt leksaksföretag som levererar leksaker i hög kvalité. Deras sparkbilar är populära över hela världen.

Många anser att Vilac är “originalet” för sparkbilar i retrostil. Förutom sparkbilarna i metall, tillverkar de jättefina sparkbilar i trä.

Olika Modeller 

vilac gåbil retro grey vintage car

Vilac Gåbilar

vilac gåbil retro grey vintage car

Vilac Classic Vintage Grå

Cirkapris: 1100kr

vilac gåbil retro i metall svart vintage

Vilac Classic Vintage Svart

Cirkapris: 1100kr

gåbil vilac i metall naturvit

Vilac Classic Vintage Naturvit

Cirkapris: 1100kr

gåbil vilac vit vintage

Vilac Classic Vintage Polar Vit

Cirkapris: 1300kr

vilac gåbil vintage metall röd

Vilac Classic Vintage Röd

Cirkapris: 1100kr

vilac gåbil i metall racer blå

Vilac Retro Racer Metall BLå

Cirkapris: 1350kr

vilac gåbil i metall racer svart

Vilac Retro Racer Metall Svart

Cirkapris: 1400kr

vilac gunghäst gåbil 2 in 1 lamm vit

Vilac Gunghäst/Gåbil 2 in 1

Cirkapris: 1150kr

gåbil i trä vilac brandbil röd

Vilac Lära Gå Bil Brandbil

Cirkapris: 1150kr

gåbil trä vilac racerbil röd

Vilac Gåbil Racerbil i Trä

Cirkapris: 700kr

gåbil trä vilac wagon retro buss

Vilac Lära Gå Bil Retro Buss

Cirkapris: 850kr

sparkbil traktor vilac grön

Vilac Sparkbil Traktor i Trä

Cirkapris: 1300kr

vilac lära gå bil trä 3 i 1 turkos blå

Vilac Lära Gå Vagn/Gåbil 2 in 1

Cirkapris: 850kr

gåbil trä vilac trehjuling cykel

Vilac Trehjuling Cykel i Trä

Cirkapris: 1000kr

Vilac – leksaker i vintage & retro design

Få företag i världen har så stor passion för leksaker som franska Vilac. Detta genuina leksaksföretag har funnits sedan 1911 och allt startade i sydöstra Frankrike, närmare bestämt i Grenoble. Så för över 100 år sedan började man tillverka dessa populära leksaker, och än idag är tillverkningen igång på samma plats som då.

De tillverkar väldigt många olika sorters leksaker, både moderna och klassiska retro leksaker. Just retro produkterna är lite extra spännande, då de ger en riktig vintage känsla som man som vuxen själv relaterar till sedan man var barn. Man har träleksaker i form av djur, bilar, bussar, traktorer, flygplan, leksaksmat, kuber, piano, klossar med mera. Det som är gemensamt för alla dessa leksaker är att de är gjorda med omsorg och håller hög kvalité.

Så monterar du din Vilac sparkbil

Lära Gå Bil från Vilac

En gåbil syns idag på nästan varje presentbord. Oavsett om det är födelsedagskalas, dop, eller jultider. Vilacs gåbilar är utmärkande för sin ofta förekommande retro look. Den klassiska vintage lära gå bilen i plåt med gummihjul (denna modell kallas i många sammanhang för ”Vilac metal car” eller ”Vilac ride on car” på många olika sajter utanför Sverige). Dessa finns i flera olika fina färger, bland annat blå, svart, röd, vit, silver, gräddvit. Utöver dessa racerbilar erbjuder man även flera olika leksaksbilar i trä.

vilac logo sparkbilar

Vilac gåbil ålder

En gåbil rekommenderas överlag från 1år. Många ger bort dessa gåbilar i present till dop eller ett års kalas. Men Vilac själv rekommenderar att föraren bör vara 18 månader. Kanske för att modellerna är omkring 40cm höga. Men de går absolut att köra från ett år. Det handlar mest om att ditt barn ska vara tillräckligt stabil och långt kommen i sin utveckling, för att kunna ta sig fram utan att utgöra en för stor risk att trilla eller slå sig.

Åkleksak till både pojkar och flickor

Sparkbilarna passar alldeles utmärkt till både flickor och pojkar! Tack vare det relativt stora utbudet av modeller och färger finns det en sparkbil för alla barn. Kompletterar man med egna klistermärke får man dessutom en väldigt personlig touch! Det förekommer också att folk målar sin sparkbil själv för att få till sitt barns favoritfärg. Detta gäller främst trämodellerna.

Kan de användas utomhus?

Samtliga modeller går givetvis jättebra att köra inomhus. Modellerna i trä som är utrustade med lite mindre hjul bör hållas inne och inte köras ute. Men retromodellerna som har gummiklädda lite större hjul kan användas utomhus. Man bör såklart undvika alltför ojämnt underlag. Sedan att leksaker i trä inte tål regn och rusk lika bra som plast är ingen direkt nyhet. Använder man bara sunt förnuft så kommer man långt!

vilac gåbil classic i metall svart

Vilac Classic Vintage

Generellt när man är intresserad av en bil från Vilac handlar det om en Vilac Classic, det vill säga de modellerna som är gjorda i plåt/metall med stora hjul av gummi. Måtten på dessa är 76x38x40cm (LxBxH). Designen på Classic är snygg och relativt enkel, så att själv dekorera med egna klistermärke fungerar alldeles utmärkt. Varför inte beställa klistermärke med barnets namn eller födelsedatum för att sen klistra fast på chassit? På så sätt får man en unik gåbil i egen design!

vilac gåbil i metall racer svart

Vilac Retro Racer

Denna modell påminner mycket om Classic, skillnaden är det lite mer sportiga intrycket. Här har man satsat på en tvär frontgrill i plåtfinish, i kombination med fartränder/stripes som stäcker sig längs med chassit. Som pricken över i är denna racing gåbil försedd med svart och vita klistermärken föreställande ”målflaggor”. Precis som en racerbil såg ut under mitten av 1900 talet. Denna sportbil är 82cm lång, 39,5cm hög och 38cm bred. Dvs. något längre än classic.

gåbil i trä vilac brandbil

Vilac gåbil i trä

Vilac har också ett bra sortiment när det gäller träleksaker. Gåbilarna i trä är välgjorda och mycket fina. Här finner vi olika modeller såsom buss, traktor, gåvagn, djur, brandbil. Dessa finns i alla möjliga färger, oftast flera färger kombinerade. Det roliga med träleksaker är att det påminner mycket om de leksaker man själv lekte med när man var liten. Ur miljösynpunkt är det oftast också ett bättre alternativ än sparkbilar i metall.

Sammanfattning och recension

Vi på Sparkbilar.nu har gått igenom en hel del sparkbilar från de flesta välkända märke på nätet. Och just Vilac levererar en produkt där man märker att man bryr sig om vad man säljer. Sparkbilarna är rubusta, fina i färgen, går tyst och lättsvängt. Stora däck i gummi (classic retro modellerna) är ett stort plus. Barnen sitter bra på sadeln som är gjord av konstläder. Sammanfattningsvis tycker vi att de erbjuder en bra produkt till överkomliga pengar. De är inte billigast, men man får ofta vad man betalar för. Barnen kan verkligen njuta av dessa bilar i många år, de är dessutom väldigt snygga när de står parkerade i barnrummet!

Vanliga frågor

✅ Vad är Vilac för märke?

Vilac är en fransk leksakstillverkare som funnits sedan 1911. De tillverkar olika typer av leksaker, däribland sparkbilar. Många menar att en Sparkbil i metall från Vilac är “originalet” bland dessa retrobilar.

✅ Vad kostar en sparkbil från Vilac?

Det finns flera olika modeller att välja mellan och priserna skiljer sig en del. Men runt 1000kr, plus minus några hundralappar.

✅ Kan man använda en Vilac sparkbil utomhus?

De klassiska retrobilarna i metall går lika bra att använda utomhus som inomhus. Sparkbilarna i trä bör man vara mer försiktiga med och använda i huvudsak inomhus.

SparkBilar.nu

Sparkbilar.nu är Sveriges största sparkbilsguide. Vi har sammanställt ett stort antal olika nätbutiker som säljer sparkbilar.

Därefter har vi delat upp sparkbilarna i olika kategorier, för att göra det så enkelt som möjligt för dig som besökare.

Om flera butiker säljer samma sparkbil har vi jämfört priserna och länkar då till den butik som har lägst pris.

Om SparkBilar.nu

Kontakt 

SparkBilar.nu © 2020